Over ons

🌺 De ARH school is een van de weinige middelbare scholen in Nederland die haar groene ruimte zo belangrijk vindt dat ze eigen tuin personeel in dienst heeft.
Zo kan het antroposofische idee van voornamelijk inheemse streekeigen planten, en de bijzondere dynamiek van deze zichzelf uitzaaiende planten in ere gehouden worden. Naast de website van de school is er nu ook een aparte site met een nieuwsbrief over deze tuin en het groen rondom de school.

round_corner

De unieke tuin wordt vooral gebruikt voor recreatieve doeleinden -groene pauzes- maar ook wel voor educatie -biologieles buiten- examenstunts en allerlei andere dingen die het goed doen tegen een groene achtergrond. Onze leerlingen doen ook aan moestuinieren. Dit gebeurt onder leiding van de biologie docenten op het Eko dorp in Bergen.

De tuin rondom de school wordt volgens ecologische principes onderhouden, en waar mogelijk worden technieken uit de BD landbouw toegepast. Er is een mooie vijver, er zijn insectenhotels, en er is volop schuil en nestgelegenheid voor allerlei dieren. Verder hebben we bijen en kippen, en er zijn ontzettend veel verschillende planten. Zo is er elk seizoen weer iets nieuws te zien en kunnen de leerlingen alles van dichtbij meemaken.