Nieuw Meubilair

     

Jullie zullen inmiddels wel gehoord hebben dat er nieuw meubilair komt voor de tuin. De banken die er stonden beginnen een voor een om te vallen. En wat er nog staat zal het ook niet lang meer houden na ruim 15 jaar van trouwe dienst.

We hebben heel wat catalogi met straat meubilair doorgewerkt maar de mooie dingen waren te duur en de betaalbare banken waren wel heel basic ( lees saai..).

Tot een tip van de stichting Oase, (zie ook het stukje over visite van Oase) ons bij het juiste adres bracht ; De Novalishoeve. Deze zorgboerderij op Texel is onderdeel van de Raphaelstichting en maakt regelmatig banken voor Staatsbosbeheer.

round_corner

De stijl en het materiaal van de banken sprak ons direct aan. Ook het feit dat ze in een zorginstelling met de hand gemaakt worden en allemaal uniek zijn past perfect bij de filosofie van onze school. Kortom het hele plaatje klopte veel beter dan dat van de budgetbanken uit de catalogi.

round_corner
Budget bank

Op de vraag of ze misschien ook voor onze school zulke mooie banken konden maken kregen we een hele positieve reactie. “ Wat een uitdaging.” Zo’n grote order kregen ze niet vaak. “Maar wat ontzettend leuk.”

Ramon en zijn ploeg zijn nu dus druk bezig met het maken van de eerste levering meubilair voor de leraren en de oude tuin.

De banken zullen deels met, en deels zonder rugleuning worden uitgevoerd.

round_corner
Novalis hoeve bank met rugleuning

Er komen bijpassende koffietafels voor de leraren en een aantal banken die extra breed zijn zodat je er van 2 kanten op kunt zitten.

round_corner

Het meubilair wordt gemaakt van FSC Robinia hout uit de Achterhoek.