Voortgang nieuwe tuin

     


Traag

Hoe vorderen de plannen voor de aanleg van de nieuwe tuin?
Ik zal eerlijk zijn. Het schiet niet erg op. Het is alsof er vanaf het begin dat er plannen waren voor het aanleggen van een nieuwe tuin steeds iets tussen moest komen.
Jarenlang een idee warm houden in je hoofd is vermoeiend, en ik ben de nieuwe tuin in zijn ongerealiseerde vorm dan ook flink zat.

round_corner
Bladaarde voor bodemverbetering

Trager

Hoveniersbedrijven hebben het allemaal vreselijk druk.
Mark werd helaas ziek. Gevolg was dat de onderhandelingen over de offertes ook van 6 weken zomervakantie hebben kunnen genieten.
De meest recente complicaties komen voort uit de overigens zeer echte noodzaak om de fietsenstalling uit te breiden. Om daar plaats voor te maken moet de huidige opslagcontainer vervangen worden door iets kleins en we kijken ook meteen maar of er verlichting aangelegd kan worden bij de fietsenstalling.
Het zou mooi zijn als we hetzelfde materiaal, een zeer duurzame halfverharding van Nederlandse origine, konden gebruiken voor de fietsenstalling en de oprit in de nieuwe tuin. Dus toch weer een nieuwe offerte.

round_corner
Pad in pot: de halfverharding

Traagst

Nu is het afwachten of er budget is voor deze onverwachte uitgaven. Inmiddels is de geschikte tijd om gras in te zaaien voorbij en moeten we wachten tot het voorjaar. Als er komend voorjaar ingezaaid wordt kunnen we in de herfst van 2020 daadwerkelijk de tuin in gebruik nemen.
Ik hoop dat de school er dan nog staat…

Uitzondering

De bostuin bij de lindes ligt goed op schema.
Na de bodemverbetering afgelopen zomer hoop ik de beplanting deze herfstvakantie te voltooien.
Ik hoop dat jullie daar in het nieuwe seizoen alvast wat plezier aan zullen beleven.
Om aan de wens van de leerlingen tegemoet te komen ook wat te snoepen: er staan inmiddels bosaardbeien, er komen nog frambozen, en ik ben aan het kijken of ik ook wat bramen kan verwerken in de beplanting.

Foto’s van links naar rechts:
Mei 2019 / juli 2019 onkruid verwijderd
Augustus 2019 bladaarde ingewerkt / oktober 2019 de eerste nieuwe planten

round_corner